• 1
 • 2
 • 3
 • 4

BEBIS 0-12 MÅN

Vad roligt att ni funderar på att fotografera er lilla bebis!

 

Inför fotograferingen

Den perfekta fotoåldern. Finns den? Jag vill säga att alla åldrar går bra att fotografera. Förstås.

Men. Om man funderar på när det kan vara dags att ta med sitt barn för ett besök hos en fotograf så finns det några åldrar som kan passa lite bättre. 

 

Nyföddfotografering görs under barnets första 5-12 dagar. Under denna tid sover barnet mest och det är lättare att få de där mysiga sovande bilderna. Efter dessa dagar börjar barnet vara vaken mer samt börja sträcka ut sig mer och då kommer en period som är lite svårare att fotografera då de ännu inte kan styra varken ögon eller kropp och det viftas mest med armarna. Läs mer om nyföddfotografering här.

 

Vid ca tre-fyra månaders ålder börjar barnet kunna hålla upp huvudet i magläge, visa äkta leenden och det är en väldigt fin tid att fotografera.

 

Nästa fina period att fotografera är vid ca sex-sju månader när barnet börjar kunna sitta själv. Barnet är oftast glad och skrattar och kan både sitta, ligga på mage och leka med fötterna. 

 

Ettåringen! Den klassiska fotograferingsåldern. Vissa barn har lärt sig gå medan andra är mer stillsamma. Vill man kan man även låta ettåringen gå lös på en tårta. Läs mer om Smash the Cake här.

 

 

Välj gärna ljusa neutrala kläder och undvik stora mönster och tryck. Små barn är fina barfota. Det går även bra att ta med något klädombyte. Små bebisar är också fina utan några kläder alls.  

I studion finns lite att låna.

Stickade bebisbyxor (ca 4-9 mån) och vita och rosa blöjbyxor (ca 0-12 mån).

Tyllkjolar (ca 6-12 mån) och vita bodys (0-12 mån), hårband och klämmor. 

Kläder.

 

Fotograferingen

Fotograferingen tar ca en timme, ibland lite mindre och ibland lite mer, beroende på hur många barn det är och även ålder på barnet. Kanske behövs en liten matpaus? Vi stressar aldrig.

 

Vi fotograferar i studion, utomhus eller om ni önskar, lite av båda. Utomhus har jag några favoritplatser omkring Matfors där jag brukar fotografera och om ni väljer att fotografera både i studion och utomhus så finns ett grönområde precis i närheten av studion. Vid utomhusfotografering är vi även beroende av vädret, men skulle det vara väldigt grått och trist eller blåst och regn så bokar vi om tiden. 

 

Självklart är även hela familjen eller eventuella äldre syskon välkomna att vara med på fotograferingen. 

 

 

Fler bilder hittar ni på bloggen, 1-5 mån, 6-11 mån, 1 år.

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen redigerar jag de bästa bilderna som jag sedan lägger upp i ett lösenordsskyddat webbgalleri där ni sedan i lugn och ro hemifrån kan välja vilka bilder ni vill beställa. Jag erbjuder bland annat tavlor på väggarna, vackra linnealbum och högupplösta digitala bilder.

 

Pris

 • Fotografering i ca en timme
 • Lösenordsskyddat webbgalleri för val av bilder

 

900 kr (återkommande kunder 650 kr)

 

Förstoringar, produkter och digitala bilder köps sedan separat. Läs mer här.

 

 

Bra att veta. 

 

 

Ni är varmt välkomna att kontakta mig för att boka en tid eller få mer information. 

 

Om du inte får svar inom 24 timmar (helgfri vardag), kika i din skräppost.  

 

 

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din e-postadress (obligatorisk)

  Bekräfta e-postadress (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande


   

  Om du inte får svar inom 24 timmar (helgfri vardag), kika i din skräppost.  

  Du kan även skicka e-post till info[snabel-a]lisahulling.se